Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Automobili Pininfarina, een nieuwe subdivisie van het Italiaanse designhuis, wil vanaf 2020 een puur elektrische hypercar bouwen die met Tesla en Rimac concurreren zal.

Het legendarische designhuis dat ooit synoniem stond met een Steigerend Paard en ronkende V12’s, verandert onder zijn nieuwe eigenaar Mahindra het geweer nog maar eens van schouder door nu ook zelf auto’s te gaan bouwen die bovendien puur elektrisch zullen zijn. Daarmee komen ze in het vaarwater van specialisten zoals Rimac met de C-Two en Tesla met de nieuwe Roadster. Ook de (voorlopig naamloze) Pininfarina zou capabel moeten zijn in een sprint naar de 100 km/h in minder dan 2 seconden.

automobili pininfarina

automobili pininfarinaautomobili pininfarina

Zowel het design als het onderzoek en ontwikkeling en de productie zal plaatsvinden in Europa, terwijl moederbedrijf Mahindra extra knowhow zal leveren via zijn ervaring in de Formule E. Volgens de Italianen zullen inzittenden aan acceleratiekrachten worden onderworpen van 3 tot 4G, met een sprint naar de 100 km/h in minder dan 2 seconden en een sprint naar de 300 km/h in minder dan 12 seconden. De topsnelheid zal dan weer begrensd zijn op een slordige 400 km/h.

automobili pininfarina

automobili pininfarinaautomobili pininfarina

Pininfarina wil van de elektrische hypercar maximaal 90 exemplaren bouwen en heeft nog geen prijsindicatie. Voor het design is de kans reëel dat het dicht zal aanleunen bij de conceptcar H2 Speed (zie foto’s). Deze werd dit jaar in een nieuw kleurtje voorgesteld op het Salon van Genève. Om de nieuwe divisie in goede banen te leiden trok Pininfarina voormalige VW-topman Michael Perschke aan.