Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De roadtrip is het centrale thema van het trio limited-editions dat Gavox met de Roads-horloges lanceert. Klaar voor een streepje chauvinisme dat ons in gedachten naar Noorwegen, Canada en Californië transporteert?

Bedacht in België maar bovenal betaalbaar, dat is het recept van Michael Happé zijn Gavox-horloges. Als zoon van een Flying Tiger is de link tussen ‘s mans klokjes en de luchtvaart nooit ver weg, zoals de merknaam Gavox (voor galaxy en vox) of het model Avidiver (voor aviation en diver) bewijst. Maar dat betekent niet dat laagvliegers zomaar buitenspel worden gezet.

De nieuwe Roads-collectie sluit naadloos aan bij de octaanthematiek van DRIVR‘s nieuwe horlogerubriek. Elk van de drie uitvoeringen verwijst namelijk naar een memorabele weg, die tevens op de achterkant van de behuizing is gegraveerd. Voor de witte versie is dat de Icefields Parkway in Canada, voor de blauwe versie de Atlantic Road in Noorwegen en voor de zwarte de Pacific Coastal Highway in Amerika.

Rattrapante fantôme

Zoals je op de foto’s kan zien, wil de Roads een visuele brug vormen tussen een duikhorloge en toolwatch met tal van complicaties: tijd, datum, chrono (30 min/12 u), tachymeter én alarm. En daarmee weten de kenners meteen dat er achter het mooie Gavox-logo geen automaat tikt maar een quartz-klokje. Prima voor de nauwkeurigheid maar minder emotioneel, ofschoon de staccato secondewijzer relatief discreet blijft op het rechter miniklokje.

Bovendien heeft het Ronda-binnenwerk nog een trucje achter de hand: een zogenaamde rattrapante fantôme die de chrono tijdelijk kan onderbreken maar ondertussen stiekem laat doortellen, om daarna zijn originele meting verder te zetten. Happé gebruikt het alarm dan weer om koffiestops of chauffeurswissels in te plannen tijdens roadtrips. Kwestie van de smartphone zo min mogelijk te gebruiken.

Analoge smartwatch

Met dien verstande zou je de Gavox Roads bijna een oldschool smartwatch kunnen noemen, die net iets meer doet dan zijn klassieke evenknieën. Ook niet onbelangrijk is het feit dat elke van de drie uitvoeringen beperkt is tot 100 exemplaren, dus snel zijn is de boodschap. Voor 400 euro krijg je namelijk niet alleen het stalen horloge op een dito bandje, maar ook een extra strap én een reisgids over de gekozen route met de leukste stops.

Kortom: bespaar je het tienvoud dat de bekende chrono’s doorgaans kosten, boek een reis naar de weg van je Roads en spendeer je centen aan een echt avontuur. Of hoe een goed verhaal verkopen zeker zo belangrijk is als een kwalitatief horloge, met name in het betaalbare segment dat Gavox doorgaans bedient.

Gavox Roads, kwarts, Ronda-uurwerk, 41 mm, 3 versies, waterdicht tot op 100 meter, 400 euro, 300 stuks

[Copyright Foto’s en website: Gavox.com]