Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Bij een nieuwe website horen nieuwe rubrieken. ‘Buiten de Rijlijn’ is er zo één, die we jullie voortaan elke zaterdag presenteren.

In Buiten de Rijlijn vind je uitzonderlijk geen content van het DRIVR-team, maar externe URL’s die ons tijdens de week zijn opgevallen. Omdat ze mooi lezen, of er knap uitzien. Omdat we ze met jullie willen delen, maar liefst in hun originele vorm. En vooral omdat de boog niet altijd gespannen kan staan en er ook eens iets anders als pure autocontent op DRIVR mag verschijnen.

The Pilot Who Saved That Southwest Flight Is A Badass – JALOPNIK

Maak het mee. Op kruishoogte ontploft de linkermotor op vlucht 1380 van Southwest Airlines. De knal is zo hevig dat een raampje het begeeft en een passagier naar buiten wordt gezogen. Tal van andere zijn gewond door de rondvliegende scherven, terwijl de zuurstof meteen uit de cabine verdwijnt. Begin van het einde moeten veel passagiers gedacht hebben, maar dat was zonder Tammie Jo Shults gerekend. De ex-Naxy pilote (en tevens de eerste vrouw ooit om met de F18 te vliegen) zette de gewonde jet ijskoud aan de grond – en bedankte terloops de toren nog even voor de assistentie zoals je op de voice-recording uit de cabine kan horen. Respect!

– Ken Divjak, Redacteur

vincentperraud.tumblr – VINCENT PERRAUD

vincent perraudHoewel tegenwoordig iedereen een beetje fotograaf is, zijn het nog steeds de uitzonderingen die er écht bovenuit steken. Eentje die ik recent ontdekte is de Fransman Vincent Perraud. Perraud schiet zowat overal ter wereld, en geniet duidelijk van de fijnere dingen des levens, waaronder ook auto’s en moto’s. Maar nog het liefst in combinatie met (vrouwelijke) schoon. Hij vertoeft bovendien regelmatig in Californië waar hij optimaal gebruik maakt van de oogverblindende zonsop- en zonsondergangen die de Sunshine State te bieden heeft.

– Pieter Ameye, Coördinator

Exact 100 jaar geleden: de Red Baron komt om – VRT

Wie heeft de Red Baron neergeschoten? Het is een breinbreker die historici en vliegtuigliefhebbers al een eeuw bezighoud, maar waar tot nu toe nog geen eenduidig antwoord op kon gevonden worden. De Duitser Manfred von Richthofen werd met 80 kills de meeste succesvolle gevechtspiloot de Eerste Wereldoorlog, tot hij exact honderd jaar geleden boven Frankrijk tegen een vijandige kogel aan vloog. Vermits er een prijs op zijn hoofd kleefde, mag het niet verbazen dat verschillende soldaten en piloten het fatale schot opeisten.

– Bert Claes, Fotograaf

Citroënbaas Linda Jackson: ‘Met vrouwen maak je betere auto’s’ – AD

Linda Jackson CEO CitroënSinds 2014 heeft Citroën een vrouw als CEO, de Britse Linda Jackson. Ze had meer dan dertig jaar ervaring in de Britse en internationale auto-industrie voor ze de top van het Franse merk bereikte. Onlangs gaf ze een interview aan de Nederlandse krant AD. Daarin vertelt ze hoe ze als vrouw bijdraagt in het ontwerp van toekomstige Citroëns. Het is voor een autoliefhebber lichtjes tenenkrullend om te lezen dat een motor voor veel mensen niet belangrijk is en een plek voor de handtas net wel. Misschien een beetje sadistisch om dit artikel in Buiten De Rijlijn te plaatsen, maar de inhoud blijft wel hangen.

– Freek Temse, Freelancer

The secret life of ships – HAKAI MAGAZINE 

Ik ben gefascineerd door zowat alles dat wordt aangedreven door een verbrandingsmotor, boten vormen daarop zeker geen uitzondering. Maar zo’n oceaanstomer kent vele geheimen. Laat je meevoeren in de wondere wereld van olietankers en containerschepen, door de ogen van een sleepboottechnieker.

– Koen De Beer, Freelancer