Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Rr0YSZZ-FYg

Twaalf maanden vooraleer Lancia de straat- en rallyversie van de Stratos aan de buitenwereld toont, was er de conceptversie in de vorm van de Zero. Het futuristisch en extreem wigvormig design was getekend door Marcello Gandini, toen bij Bertone, en zou een van ‘s werelds meest iconische conceptmodellen ooit worden.

In tegenstelling tot de productie-Stratos wordt de Stratos Zero niet aangedreven door een V6-motor maar door een V4, afkomstig van de Fulvia coupé. Al maakt het eigenlijk weinig uit. Het feit dat de oranje/bruine concept überhaupt in staat is om te rijden, is al een wonder op zich. Speciaal voor het concours der concours Villa d’Este kwam de Stratos Zero nog eens buiten. Ook op straat. En dat levert spectaculaire beelden op.