Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
PB8wJWlHy0c

Als we voormalig Ferrari CEO Luca Cordero di Montezemolo mogen geloven alvast niet. Hij noemde de opvolger van de 328 GTB immers een regelrechte macchina di merda. Woorden die we denk ik niet hoeven te vertalen en die bij het trouwe cliënteel niet in dovemansoren vielen. Onder zijn leiding zou Ferrari vervolgens een echte wedergeboorte kennen met auto’s zoals de 355 Berlinetta en 550 Maranello, maar de reputatieschade voor de 348 was daardoor wel bevestigd. Maar de negatieve connotatie was er uiteraard niet zomaar gekomen.

Davide – Drive Experience – Cironi was dus maar wat benieuwd om ‘de problemen’ van de 348 proefondervindelijk aan de kaak te stellen. Hij nam daarvoor twee versies van de berlinetta met atmosferische V8 mee naar het circuit van Modena. Een standaard 348 GTS met hardtop en de allereerste 348 Challenge met chassisnummer #000. Een officieuze circuitgeorienteerde versie die later zou ontaarden in de officiele 348 Challenge. En uiteindelijk ook de 360 Challenge Stradale, 430 Scuderia, 458 Speciale en de meest recente versie, 488 Pista.