Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De Dino was vanwege zijn kleine zescilinder ooit te min voor Il Commendatore om als echte Ferrari door het leven te gaan. Intussen weten ze in Maranello wel beter.

Al was het maar omdat internationale verzamelaars intussen helemaal gek zijn van de kleine berlinetta. In een niet zover verleden kocht je een degelijk exemplaar voor nauwelijks 30.000 euro. Maar intussen wisselen de allerbeste exemplaren voor een half miljoen euro van eigenaar. Terecht of niet, de Dino is er daarom niet minder bijzonder om.

DIno 50

Technisch gezien vierde de sportwagen met middenmotor, vernoemd naar de veel te vroeg gestorven zoon van Enzo die zijn motor ontworpen heeft, afgelopen jaar al zijn 50e verjaardag. Maar gezien de festiviteiten rond 70 jaar Ferrari verplaatsten de Italianen het feestje naar dit jaar.

DIno 50DIno 50

DIno 50

Dino 50Dino 50

DIno 50

Dino 50Dino 50

Dino 50

Meer dan 150 Dino’s, zowel 206 GT, 246 GT als 308 GT4 (2+2), en 300 klanten van over de ganse wereld verzamelden in het weekend van 30 juni in Maranello nabij het Ferrari-museum, om vervolgens in colonne richting het circuit van Fiorano te rijden. In de namiddag kregen alle genodigden dan nog een speciale rondleiding in de fabriek om af te sluiten met een ritje onder de boog van de legendarische ingang op de Via Abetone Inferiore.