Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Honda’s supersonische grasmaaier is terug van weggeweest. Mean Mower 2.0 is krachtiger, luider en sneller, en mikt opnieuw op het wereldrecord van snelste grasmaaier ter wereld.

In 2014 lanceerde Honda UK reeds de eerste Mean Mower. Een speciaal aangepast Honda HF2620 zitmaaier met voorin de 109 pk (bij 9.000 tpm) sterke 1.0-liter motor van een Honda VTR 1000F Firestorm. Goed voor een pk/gewichtsratio van 539 pk per ton, 0 tot 100 km/h in een luttele 4 s en een topsnelheid van meer dan 160 km/h. En dat terwijl je er nog steeds het gras mee kon maaien. Zelfs aan dubbel de snelheid van het origineel.

Honda Mean Mower V2

Maar intussen was de Mean Mower zijn record kwijt waardoor Team Dynamics, bouwers van het origineel en Honda’s WTCC-partner, terug aan de slag moesten voor een snellere versie. Mean Mower V2 is ditmaal gebaseerd op een Honda HF 2622 en kreeg voorin de 190 pk (bij 13.000 tpm) sterke motor en sequentiële versnellingsbak (met specifieke stuurflippers) uit een CBR1000RR Fireblade. Daarmee tikt de nieuwste Mean Mower af op een pk/gewichtsratio van maar liefst 1.000 pk per ton!

Honda Mean Mower V2

Honda Mean Mower V2Honda Mean Mower V2

Honda Mean Mower V2

Om al dat geweld iets of wat aan de grond te krijgen gebruikte Team Dynamics een aangepast, sterke frame, specifieke Hoosier slicks op Goldspeed ATV-velgen en geventileerde Kelgate schijfremmen met vier/zes zuigers. Het ding kan bovendien nog steeds gras maaien, ook al werden de klassieke messen vervangen door carbon exemplaren.

Honda Mean Mower V2

Met Mean Mower V2 (Type R had wat ons betreft beter geklonken) wil Honda UK minstens 150 mph aantikken. Zo’n slordige 241 km/h! We zijn benieuwd naar meer beeld en geluid van deze krankzinnige creatie. Een eerste teaser klinkt alvast veelbelovend…