Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
wFDiYvqyecg

Enkel echte kenners van de originele Italian Job kennen de ontbrekende scène ‘Blue Danube’, toch?

De bewuste scène is vernoemd naar het klassieke werk van de Oostenrijkse componist Johann Strauss Jr, maar is bij ons veeleer bekend als An der schönen blauen Donau. Specifiek gaat het om de scène waarin de drie befaamde Mini Coopers, op dat moment achterna gezeten door de Carabinieri in hun typische Alfa Romeo Giulia’s, proberen te ontsnappen aan hun achtervolgers.

Immers kort nadat de Mini’s er met hun buit van 4 miljoen dollar in goudstaven zijn vandoor gegaan, komen ze voor de een of andere reden in een met ijs bedekte arena terecht, waarna zich een theatraal moment vormt tussen beide protagonisten op de tonen van An der schönen blauen Donau.

Het resultaat werd echter te traag bevonden voor de uiteindelijke film, en werd bijgevolg geschrapt. Maar de opnames zijn gelukkig bewaard gebleven en hebben intussen hun weg gevonden naar het www.