Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Laten we hopen dat de auto alvast interessanter is dan zijn naam.

Audi heeft zonet de eerste teaser vrijgegeven van wat het de volgende generatie supercar noemt. Het PB18 Supercar Concept, als in Pebble Beach 2018, zal onthuld worden tijdens het Quail-evenement van het aanstaande Pebble Beach Car Week in Monterey, California. Het nieuwe model zal niet alleen perspectief bieden aan Audi’s sportieve toekomst, maar ook op het vlak van design hinten naar toekomstige modellen. Verantwoordelijk voor het ontwerp is Audi’s internationale ontwerpstudio Malibu Loft in California.

Volgens Audi heeft het model zijn inspiratie gehaald bij de R18 e-tron Le Mans-racer en dat is ook duidelijk te zien op het eerste beeld. Behalve de lage en brede contouren vallen ook de smalle koplampen en de Audi-badge op die opnieuw op de motorkap zit, beter dan op de grille. Bovenaan zien we dan weer twee kleine uitsteeksels die hoogstwaarschijnlijk camera’s zijn die dienst doen als achteruitkijkspiegels.

Hoewel verdere details voorlopig nog ontbreken heeft het merk wel al aangegeven dat de aandrijflijn van de PB18 volledig elektrisch zal zijn. Een steeds vaker voorkomende trend die laat vermoeden dat de volgende generatie R8, of hoe die ook zal noemen, ook wel eens puur elektrisch zou kunnen zijn. Of er opnieuw als puur elektrische versie komt.

2014-audi-r8-e-tron

Helemaal nieuw is zo’n elektrische supercar immers niet voor het merk uit Ingolstadt. In 2014 bouwde het immers al een 100-tal puur elektrische versies van de R8 Coupé, elk tegen een prijskaartje van naar verluidt meer dan 600.000 euro.