Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Dankzij Citroën Origins, een interactief platform waar je je kunt verdiepen in de geschiedenis van de Dubbele Chevron, was Citrofiel worden nog nooit zo eenvoudig.

Citroën heeft kosten noch moeite gespaard om zijn roemrijke geschiedenis te vereeuwigen op het wereldwijde web. Via het portaal CitroënOrigins.co.uk kan je op een snelle en overzichtelijke manier alles te weten komen over de vele baanbrekende en soms knotsgekke modellen die het Franse merk doorheen zijn geschiedenis bedacht, en meestal ook gebouwd heeft.

citroen ds

Momenteel heeft de website reeds 62 modellen gecatalogiseerd van de eerste Citroën, het Type A uit 1919, tot en met de C3 Aircross Compact SUV uit 2017. Behalve straat- en productieauto’s vind je er ook 3D-modellen van in- en exterieurs van competieauto’s, en kan je in vele gevallen ook de auto starten en naar andere geluiden luisteren zoals de knipperlichten, de claxon en de ruitenwissers.

citroen visa 1000 pistes

Tot slot is elk model nog eens voorzien van een beknopte beschrijving, specificaties, galerij en zelfs promotiemateriaal en originele schetsen. En wie zelf nog in het bezit is van één van de bewuste (zeldzame) modellen kan zijn auto op een interactieve kaart plaatsen. Kortom heel wat moois om een tijd zoet mee te zijn. En wie al dat fraais ook eens in het echt wil bewonderen kan uiteraard nog steeds op afspraak terecht bij het Conservatoire Citroën in Aulnay-sous-Bois, ten noorden van Parijs.

[Webtip: Citroën Origins]