Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Omdat digitaal niet altijd beter is, is er nu Petrolog.

DRIVRs die al eens zelf aan hun auto/youngtimer/klassieker sleutelen zullen het vast al ondervonden hebben; een gedetailleerd logboek bijhouden komt meestal op de laatste plaats van het drukke to do-lijstje. Doe je dat wel, dan is de kans groot dat dat digitaal is. Er zijn immers voldoende apps en andere digitale manieren om dat anno 2018 virtueel te doen.

petrolog

Maar toch voelt een papieren versie, zeker in het geval van een klassieker/youngtimer, vaak gewoon beter aan. Het volstaat immers om het handschoenkastje te openen en de nodige wijzigingen via pen en papier aan te brengen. Kyle Johnston dacht er ook zo over en kwam met een hedendaagse no nonsense oplossing in de vorm van Petrolog.

petrolog

Petrolog is een klein en 40 pagina’s tellend boekje dat volgens zijn ontwerper goed moet zijn voor zo’n twee jaar aan onderhoud en andere herstellingen. De eerste pagina focust zich op een stand van zaken, waarna er pagina’s zijn voorzien voor oliewissels, remmen, banden en andere frequente ingrepen. En er is zelfs plaats voorzien voor wie zijn tankbeurten zou willen loggen.

petrolog

petrologpetrolog

Petrolog is volgens zijn bedenker gedrukt op hoogwaardig papier en zal lokaal in de VS gedrukt worden. ‘Zal‘ want Johnston is momenteel nog in de opstartfase van zijn project en is via Kickstarter op zoek naar een eerste schijf van 10.000 dollar om Petrolog mee van de grond te krijgen. Maar aangezien wel meerdere mensen met hetzelfde ‘probleem’ zitten zou dat geen probleem mogen zijn. Of er bij jullie soms interesse is?

[Meer info: Kickstarter/Petrolog]