Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De nieuwste telg van de Autodromo-horlogefabriek is er eentje die gewone stervelingen niet kunnen kopen. Om zo een ‘Owners Edition’ te mogen bestellen, moet je immers het chassisnummer van je nieuwe Ford GT kunnen voorleggen…

Eind vorig jaar introduceerde Autodromo de Ford GT Endurance Chronograph, een kwartshorloge met specifieke Ford GT-styling. Stellen dat de watchfam (zoals de horloge-community online genoemd wordt) er niet wild van was, is een understatement. Je moet immers al fel verknocht zijn aan het GT-programma om door de nieuwe horlogereeks verleid te worden. Elk model draagt dan ook een duidelijke verwijzing naar de supercar van Het Blauwe Ovaal, dat nauw bij het ontwerp van de publieksversie betrokken was.

autodromo ford gt owners edition

Wie publieksversie zegt, impliceert meteen dat er ook een klantenversie is: de Ford GT Owners Edition Chronograph. Een heel ander beestje dat – ondanks de marketing – helemaal niets met de Endurance-variant te maken heeft. Ze lijken zelfs niet op mekaar, laat staan dat er gemeenschappelijke onderdelen zijn. Sterker nog: er bestaat geen basisversie van de Owners Edition. Het horloge wordt enkel op bestelling gemaakt, naar de wensen die de Ford GT-eigenaar via een speciale configurator definieert.

autodromo ford gt owners edition

autodromo ford gt owners edition autodromo ford gt owners edition

Het resultaat is een juweeltje van minimaal 11.500 dollar (omgerekend zo’n 10.100 euro voor invoer- en andere taksen) dat grotendeels uit saffier en ceramiek bestaat over een metalen kast. Vanbinnen tikt er natuurlijk geen meca-quartz klokje, maar een automatische La Joux-Perret flyback chronograph waarmee je de chronowijzer in een vingerknip kan resetten. De kroon is gemodelleerd naar de draaiknop van het infotainmentsysteem in de Ford GT, de chronoknoppen naar de schakelpeddels aan het stuur. Op de achterkant van de kast komt het serienummer van je Ford GT te staan, om het geheel met matching numbers te zegenen.

autodromo ford gt owners edition

autodromo ford gt owners edition autodromo ford gt owners edition autodromo ford gt owners edition autodromo ford gt owners edition

De Ford GT Owners Edition Chronograph bewijst dat Autodromo klaar is om upmarket te gaan. Dat een merk als Ford voor een micromerk kiest beter dan één van de gevestigde namen, zegt meer dan genoeg – vooral omdat het over hun meest prestigieuze wagen gaat. Het zou ons evenwel verbazen als Bradley Price zijn core-business daarmee laat varen. Want dat zijn nog altijd betaalbare uurwerken met een duidelijke octaanthematiek, ook al is de reguliere Endurance Chronograph niet meteen een hoogvlieger.

Autodromo Ford GT Endurance Chronograph, kwarts, Seiko VK64 Hybrid Meca-Quartz binnenwerk, 40 mm, 5 modellen, waterdicht tot op 50 meter, 695 $ (excl. taksen)

Autodromo Ford GT Owners Edition Chronograph, automaat, La Joux-Perret Caliber 7773 binnenwerk, 43 mm, helemaal configureerbaar, waterdicht tot op (n.b.), vanaf 11.500 $ (excl. taksen)