Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Op zaterdag durven we al eens van de ideale rijlijn af te wijken, omdat de boog nu eenmaal niet altijd gespannen kan staan. Getuige daarvan deze luchtige leestips.

In Buiten de Rijlijn vind je uitzonderlijk geen content van het DRIVR-team, maar externe URL’s die ons tijdens de week zijn opgevallen. Omdat ze goed lezen, of er knap uitzien. Omdat we ze met jullie willen delen, maar liefst in hun originele vorm. En vooral omdat er ook eens iets anders dan pure autocontent op DRIVR mag verschijnen.

GOLDSTEIN – THE INTERVIEW – Vimeo

goldstein residenceThe Sheats – Goldstein Residence is een van de vele architectuurparels die de Verenigde Staten, en Californië in het bijzonder, rijk is. Het ontwerp van de modernistische toparchitect John Lautner, ooit nog in de leer bij die andere architectuurlegende Frank Lloyd Wright, dateert van 1961, maar werd door zijn huidige eigenaar James Goldstein pas in de jaren 70 naar zijn ware potentieel getransformeerd. Het resultaat is niet meer of minder dan spectaculair en een must om zien. En daar brengt zelfs de mindere videokwaliteit van deze mini-docu geen verandering in.

– Pieter Ameye, Coördinator

Het Japans Spookeiland – National Geographic

japans spookeilandIn 1890 kocht Mitsubishi het Japanse eiland Hashima op, om steenkoolmijn uit de zee te gaan winnen. De werknemers (veelal dwangarbeiders) werden gehuisvest op het kleine eilandje zelf, waardoor het één van de dichtstbevolkte streken op aarde (83.500 per km²) werd. In de jaren zeventig nam het belang van kolenwinning af, en werd het stadje verlaten. Hashima werd sindsdien opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO.

– Bert Claes, Fotograaf

Foodtrucks in Vlaanderen – Salino.be salino

Een veel te vette pak friet, een halfgebakken hamburger en een zompige hotdog was tot voor enkele jaren het enige dieet van de festivalganger. Tegenwoordig kan je echter de meest exotische gerechten bestellen, dikwijls uit al even exotisch omgebouwde voertuigen. Van een espressobar op een Piaggio Ape tot een oude rijkswachtcombi waarin men Flikkenburgers serveert. Smakelijk eten!

Koen De Beer, Freelancer

ArtSpeedGallery Collection – ArtSpeedGallery

art speed galleryDe Art Speed Gallery is een collectief als geen ander. Bestaande uit het Franse duo Daniel Berque en Serge Brison, aangevuld met ‘helpers’ over heel de wereld, gaat het op zoek naar oude motorsportfoto’s op dia, glasplaat of negatief. De beste clichés worden zorgvuldig (en soms gedurende meerder maanden) gerestaureerd en daarna professioneel ingescand, om een tijdsdocument te vormen van vervlogen autosporttijden. Toen mediahesjes en fotozones nog niet bestonden, had iedereen een kans om een topfoto te maken. En of die veelvuldig aanwezig zijn in de slideshow die de Gallery kosteloos online etaleert.

Ken Divjak, Redacteur