Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Tijdens het weekend dat Lotus zijn 70e verjaardag mocht vieren, viel er nog meer goed nieuws te rapen. Nieuwe eigenaar Geely kondigt nieuwe infrastructuurwerken aan voor zowel bestaande als nieuwe gebouwen.

Sedert meer dan 50 jaar is Potash Lane voor Lotus in Hethel wat de Via Abetone Inferiore voor Ferrari in Maranello is. De auto’s worden er niet alleen ontwikkeld, getest en gebouwd, maar Lotus beschikt, net zoals de collega’s in Italië, ook over zijn eigen state of the art en FIA-gekeurd testcircuit. De gebouwen rond het circuit zijn echter minder modern en waren toe aan renovatie. Geld daarvoor was er tot op heden niet. Maar dankzij Lotus’ nieuwe eigenaar Geely zijn er plots heel wat meer mogelijkheden.

2018 Lotus Customer Experience Centre (2)

Behalve een upgrade van de bestaande infrastructuur komt er ook een gloednieuw Customer Experience Centre langszij het circuit, Heritage Centre en een museum die Lotus’ roemruchte geschiedenis eer zal aandoen. Maar er is meer. Zo zal ook Colin Chapman’s voormalig bureau in ere worden hersteld, net zoals de controletoren van de voormalige RAF-luchtmachtbasis, dat op zijn beurt dienst zal doen als Lotus Clubhouse.

2018 Lotus Heritage Centre and Museum (2)

2018 Lotus Clubhouse (1)2018 Lotus Hertitage Centre and Museum (1)

Tevens mag Hethel een nieuw restaurant verwachten voor zowel het personeel als bezoekers, nieuwe toegangswegen en een algemeen update van de omgeving. Met deze uitgebreide investeringen bewijst Geely nog maar eens dat het Lotus niet zomaar gekocht heeft, en dat zijn plannen om het merk op dezelfde hoogte van Porsche en zelfs Ferrari te brengen, best serieus mogen genomen worden. Zo heeft het recent nog Phil Popham aangesteld als nieuwe CEO.