Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Goed nieuws voor zij die nog geen nieuwe Ford GT hebben kunnen strikken. Het Blauwe Ovaal heeft immers 350 extra exemplaren gecommandeerd.

De straatlegale Le Mans-racer wordt immers niet bij Ford maar bij het Canadese Multimatic met de hand in elkaar geschroefd. De 350 extra auto’s zullen over een periode van twee jaar worden gebouwd, en komen na de eerste 1.000 exemplaren die reeds allemaal een koper hebben gevonden. En dat ondanks een prijskaartje van bijna een half miljoen euro.

2019_ford_gt_extra_02

Volgens Ford lag de vraag voor de GT ruim zes keer hoger dan het aanbod. Door de productie met enige beperking te verhogen hoopt het meer klanten eigenaar te kunnen maken, zonder daarom al te zeer aan de exclusiviteit van de supercar te moeten inboeten.

2019_ford_gt_extra_04

Vanaf 1 november aanstaande zullen de potentiële nieuwe eigenaars hun aanvraag kunnen indienen op FordGT.com. Vermoedelijk zullen ze daarbij door dezelfde selectieprocedure moeten gaan als de oorspronkelijke kandidaten.

Ford wil immers dat de GT naar echte liefhebbers gaat die de auto ook daadwerkelijk zullen gebruiken. Bovendien moeten kopers ook een clausule ondertekenen dat ze de auto de eerste twee jaar na ontvangst niet (met winst) zullen doorverkopen.

2019_ford_gt_extra_03

Toch zullen geïnteresseerden sowieso nog eventjes geduld moeten hebben, aangezien ze hun GT pas in de kalenderjaren 2020 tot 2022 in ontvangst zullen kunnen nemen. Wie weet komen er dus ook extra GT’s naar België!