Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Op zaterdag durven we al eens van de ideale rijlijn af te wijken, omdat de boog nu eenmaal niet altijd gespannen kan staan. Getuige daarvan deze luchtige leestips.

In Buiten de Rijlijn vind je uitzonderlijk geen content van het DRIVR-team, maar externe URL’s die ons tijdens de week zijn opgevallen. Omdat ze goed lezen, of er knap uitzien. Omdat we ze met jullie willen delen, maar liefst in hun originele vorm. En vooral omdat er ook eens iets anders dan pure autocontent op DRIVR mag verschijnen.

Why Iraq Buried It’s Air Force – Byron Hartshorn

In de nasleep van Saddam Hussein’s tyranisch regime, ontdekte Amerikaanse troepen verschillende verlaten gevechtsvliegtuigen. Dat is op zich geen merkwaardig feit, ware het niet dat de toestellen allemaal begraven waren in de woestijn langs het vliegveld bij Baghdad. Onder deze toestellen bevonden zich een reeks zeer potente MIG-25 Foxbat’s, die zeker een vast een rol hadden kunnen spelen in de oorlog. De toestellen waren zelfs in zeer goede staat, dus waarom besloot het Iraakse leger ze liever te begraven dan ze in te zetten?

– Bert Claes, Fotograaf

How wind power could contribute to a warming climate – Science News

Een recente studie aan de Harvard University heeft onderzocht wat het effect zou zijn als de Verenigde Staten zijn energie voor 100% uit windmolens zou halen. De wetenschappers kwamen tot de ontdekking dat de windmolenparken voor een opwarming van de Aarde kunnen zorgen. De impact is niet te verwaarlozen. De oorzaak en de gevolgen lees je in het artikel.

– Freek Temse, Freelancer

Chasing the Tortured Soul of Mississippi Blues in America’s Sports Car – Road&Track

Door de States trippen met een open musclecar? Wie heeft er nog niet van gedroomd. De vraag is alleen: hoe pak je dat het beste aan? En waar trek je naartoe? Mocht je – net als ik – van blues houden, dan heeft de Amerikaanse journalist JAck Baruth alvast een pasklaar antwoord in  petto: je rijdt naar het kruispunt van de Highways 61 en 49 in Clarksdale. Want daar zou één van de grondleggers van het muziekgenre zijn ziel verkocht hebben aan Lucifer, om gitaar te kunnen spelen zoals nooit iemand voor hem. Trippen jullie mee per Corvette Stingray convertible?

– Ken Divjak, Redacteur

This Mud-Splattered 911 Targa Rally Car Is The Best Kind Of Porsche – Jalopnik 

Bij woestijnraces komen er beelden boven van pickups met gigantische veerpoten, strandbuggy’s en Russische trucks. Porsche heeft uiteraard enige ervaring met de 959 in Dakar en de Safari rally, maar in een 911 de Mexico 1000 rijden, daar hadden ze zelfs in Stuttgart niet aan gedacht. Ned Bacon nam een 1974 911, verhoogde de boel, probeerde de 2,7L zoveel mogelijk stofvrij te houden en monteerde hele dikke offroadbanden op de standaard Fuchs velgen. Vet!

– Koen De Beer, Freelancer

How tennis balls are made and manufactured – YouTube

tennisbalHoe maak je nu precies een tennisbal? Je hebt er vermoedelijk nog nooit bij stilgestaan. Maar mocht iemand je de vraag stellen, dan is de kans groot dat je het antwoord schuldig blijft. Dat zal niet langer het geval zijn na het zien van volgende video die een antwoord biedt op al je vragen!

– Pieter Ameye, Coördinator