Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Ter ere van 70 jaar XK 120 lanceert Jaguar een gelimiteerde editie F-Type Chequered Flag.

Aangezien meer F-type’s nooit een straf zijn komt Jaguar nog maar eens met een special edition van zijn fraaie coupé en roadster. De Chequered Flag Limited Edition is gebaseerd op de F-Type met R-Dynamic-pack en beschikbaar in beide koetswerkvarianten. Al geeft het wel niet mee precies hoe gelimiteerd deze Chequered Flag-editie juist zal zijn.

2018_jaguar_ftype_chequered_flag_limited_edition_06

Ze onderscheidt zich in ieder geval door drie specifieke kleuren, zijnde Caldera Rood, Fuji Wit of Carpathian Grijs, het standaard Exterior Black Design Pack met dorpels van de SVO-afdeling, specifieke 20-duims wielen met glanzend zwarte afwerking en contrasteren rode remklauwen. Voor de Coupé is er tenslotte standaard zwarte dakafwerking.

2018_jaguar_ftype_chequered_flag_limited_edition_132018_jaguar_ftype_chequered_flag_limited_edition_17

Het interieur wordt gekenmerkt door luxe Windsor lederen bekleding in ‘Ebony’ met contrasterend stikwerk in ‘Red’ of ‘Cirrus’. De performancestoelen zijn optioneel leverbaar met verwarming én koeling en voorzien van het Chequered Flag-logo in de hoofdsteunen. Verder is de middenconsole afgewerkt in donker geborsteld aluminium, terwijl het infotainmentsysteem voor het eerst ondersteuning krijgt voor Apple CarPlay en Android Auto.

2018_jaguar_ftype_chequered_flag_limited_edition_16

2018_jaguar_ftype_chequered_flag_limited_edition_122018_jaguar_ftype_chequered_flag_limited_edition_18

De Chequered Flag Limited Edition is beschikbaar met alle motorvarianten, uitgezonderd de versie met gesuperchargede V8. Je hebt met andere woorden de keuze uit de 300 pk sterke 2.0-liter turbo (P300) of de gesuperchargede V6 met 340 pk (P340), dan wel 380 pk (P380). De 8-traps automaat en achterwielaandrijving zijn telkens standaard. Al is de P380-versie optioneel wel verkrijgbaar met vierwielaandrijving.

2018_jaguar_ftype_chequered_flag_limited_edition_032018_jaguar_ftype_chequered_flag_limited_edition_02

2018_jaguar_ftype_chequered_flag_limited_edition_07

Allemaal geen schande, ware het niet dat de link met de XK 120, waar het bij deze versie toch zou moeten om draaien, wel bijzonder ver zoek is. Niet?