Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
yI1pLvyDtI4

Je kent het Californische Icon eventueel van hun restomods van onder andere de Toyota FJ Cruiser en Ford Bronco. Maar deze keer gooiden stichter Jonathan Ward en de zijnen het over een geheel andere boeg.

Ze bouwden namelijk een originele FIAT 500 Giardiniera om tot EV. Het project kwam er op vraag van een bestaande Icon-klant die de bewuste 500 in een hoek had staan, maar het beu was om de Fiat te pas en te onpas te herstellen. Ward ging de uitdaging aan en bouwde de 500 stationwagen om tot puur elektrisch voertuig. Een transformatie die bij veel puristen in het verkeerde keelgat zal schieten. Maar gezien Ward’s oog voor detail mogelijk ook op de nodige appreciatie zal kunnen rekenen.