Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Komende nacht mag onze planeet zich aan een heleboel vallende sterren verwachten wanneer asteroïde (196256) 2003 EH1 passeert. Een teken voor BMW Individual om zich eens goed te laten gaan op de voorlopig meest krachtige variant van de nieuwe 8-Reeks Coupé.

De M850i xDrive Coupé Night Sky is een one-of die innoveert met zowel optische al technische zaken en die de vergaande personalisatiemogelijkheden van de Individual-afdeling moet onderstrepen. Het centrale, buitenaardse thema komt terug in unieke patronen, afkomstig van meteorieten zoals de Widmanstättenstructuur, op onder andere de spiegels, de startknop, de dakhemel en diverse inlegplaatjes. Al komt het ‘buitenaardse’ patroon ook terug op een heleboel decoratieve elementen en zelfs de remschijven.

2018_bmw_night_sky_18

2018_bmw_night_sky_252018_bmw_night_sky_28

2018_bmw_night_sky_142018_bmw_night_sky_032018_bmw_night_sky_07

Daarbij zijn heel wat van die elementen tot leven gekomen via 3D-printtechnologie, waaronder ook de remklauwen die nu tot 30% lichter zijn dan conventionele, gegoten exemplaren. Goed voor het onafgeveerd gewicht maar ook de remprestaties. Een innovatie waarmee eerder ook al Bugatti wist uit te pakken. Al maakten zij daarbij gebruik van titanium waar dat bij deze BMW aluminium is.

2018_bmw_night_sky_19

2018_bmw_night_sky_272018_bmw_night_sky_21

De unieke 8-Reeks krijgt ook zijn eigen versie van Rolls-Royce’s Starlight Headliner mee, zij het dan met individuele LED-patronen in de centrale armsteun. Zeg maar de Starlight Armrest. Tot slot is deze unieke G16 Coupé afgewerkt met een graduele zwart/blauwe lak en een al even uniek interieur waarbij wit, blauw en zilver veelvuldig terugkomen. Tapijten in Midnight Blauw zorgen tenslotte voor de finishing touch.

2018_bmw_night_sky_24

2018_bmw_night_sky_262018_bmw_night_sky_22

Kortom, leuke gimmicks die het daarom niet meteen tot in productiemodellen zullen schoppen. Wel zullen we op korte tot middellange termijn meer en meer details zien die via 3D-printing tot leven zijn gekomen, waarbij personalisatie uiteraard nooit ver weg is. Zo kan je bij de collega’s van Mini intussen ook al zaken zoals instaptredes, dashboardinleg en verlichte logo’s in 3D laten printen.