Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Porsche gaat eerstdaags 24 vinylplaten veilen, gemaakt van de racebanden van de 919 Hybrid en gevuld met de beste verhalen uit hun rijke racegeschiedenis op La Sarthe. Tegelijk wordt het audiobook ook op de courante streamingplatforms gereleaset.

Twee jaar na de hattrick van de 919 Hybrid doet de Le Mans-winnende Porsche nog altijd van zich spreken. Ditmaal niet door een spectaculaire demoronde of weer een ronderecord te klokken, maar wel door zijn racebanden – nota bene een setje dat echt op La Sarthe gebruikt werd – te doneren aan het goede doel.

Stuttgart heeft de rubbers namelijk verwerkt in een batch van 200 vinylplaten, die het wel en wee van de renstal in ‘s werelds bekendste etmaalrace vertellen. De opbrengst van de eerste 24 exemplaren gaat naar Loisirs Pluriel in Le Mans, een organisatie die kinderen met een beperking in heel Frankrijk ondersteunt.

En of de grote namen hun schouders onder het initiatief gezet hebben:

In a stirring 24-minute audio experience, we tell 24 iconic stories. Not on our own: For the 24 tracks, we are joined by racing royalty and Le Mans legends. Dr. Wolfgang Porsche describes his experiences at the race as a boy. Chad McQueen tells us about sitting on his father’s lap in a race car. And Hans-Joachim Stuck lives through one of our biggest tragedies once again. Our Le Mans history is like no other – and now you can find all those known and unknown stories on here.

You can also find the audio track on your preferred streaming platform, including SpotifySoundcloudYouTube MusicApple MusicDeezer and Amazon Music.