Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. En dus ziet de autosector de terugkeer van de naam Piëch. Ditmaal onder Zwitserse vlag en met een heuse elektrische GT.

De namen Piëch, Volkswagen en vooral Porsche zijn quasi synoniemen doorheen de geschiedenis van de Duitse autobouwer. Maar sedert de VAG-group in onmin viel met de kleinzoon van Ferdinand Porsche moest de familie Piëch zijn automotive-ei op een andere manier zien kwijt te geraken. Vanuit het niets zien we op Instagram nu Piëch Automotive opduiken dat, na enig speurwerk, onder de leiding blijkt te staan van Anton (zoon van Ferdinand) Piëch en de minder gekende Rea Stark Rajcic.

piech automotive

piech automotive 3piech automotive 4

Veel meer informatie komen we voorlopig niet te weten, behalve dan dat het duo op het aanstaande Salon van Genève een sportieve coupé onthullen zal onder de noemer ‘Zero’ en dat de GT/sportwagen elektrisch zal zijn. Op Instagram plagen ze alvast met enkele teasers. Wordt dit de verrassing van Genève?