Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Morgan heeft zopas de komst bevestigt van een nieuw instapmodel. Deze krijgt een BMW-viercilinder turbobenzine en de keuze uit een 8-trapsautomaat of handgeschakelde zesbak.

Met de introductie van de nieuwe Plus Six, en het gloednieuwe aluminium CX-chassis in het bijzonder, heeft Morgan opnieuw willen aansluiten bij de rest van de moderne auto-industrie. Dankzij zijn combinatie van modern alu chassis en de power van BMW’s geblazen B58 zes-in-lijn, heeft het Britse bedrijfje moderne techniek en klassieke tradities opnieuw met elkaar trachten te verenigen op een manier zoals alleen Morgan dat kan. Maar met een vanafprijs van net iets meer dan 100.000 euro is de Plus Six niet meteen spek voor ieders bek. Enter de nieuwe Plus Four(?).

morgan-plus-four-2020

Ok, het is speculatie. Want hoe het nieuwe model precies zal heten wil Morgan liever voor zich houden tot en met de onthulling op het beurstapijt van Genève. Wel geeft het al mee dat het model twee cilinders verliest ten opzichte van de Six en dat er gebruikt gemaakt wordt van het nieuwe CX-chassis.

Morgan Motor Company:

With just a week until the Geneva International Motor Show 2020, Morgan Motor Company confirm that they will be launching an all-new model at the show. Based on their CX-Generation aluminium platform, the latest model features a four cylinder engine and the option of a manual transmission. The Morgan Motor Company press conference will be held at their stand (6260) during the first press day (March 3rd) at 1.30pm CET.”

Wat betreft de motor gaat het dus om de B48 2,0-liter turbo die we kennen van onder andere de nieuwe M135i, Mini JCW Clubman en – recenter nog – de tweeliterversie van de GR Supra. Reken met andere woorden op een vermogen van om en bij de 300 pk en 450 Nm koppel. Maar in tegenstelling tot bij de Plus Six zal er ditmaal wél een 3-pedaalsoptie beschikbaar zijn.

Behalve het meer gunstige prijskaartje belooft het model ook extra scherper vanwege het gereduceerde gewicht in de neus en de gunstigere gewichtsverdeling en dito zwaartepunt.

MEER LEZEN

Morgan lanceert speciale versies ‘110 Anniversary’

De geschiedenis van het Britse Morgan (+ Video)

Morgan neemt afscheid van atmosferische V8