Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
OCto6qSjIXw

In de aanloop naar het Salon van Genève voelen velen zich geroepen om met een nieuwe super/hypercar pers en publiek te verbazen. Maar slechts een beperkt aantal van die bedrijfjes komt verder dan virtuele renders en een al dan niet driedimensionaal prototype. Het Californische Czinger, dat begin volgende maand zijn opwachting maakt, zou evenwel tot die laatste kunnen behoren. En wel hierom.

Vandaag maakte de tot voor kort mysterieuze hypercarbouwer de specificaties van zijn 21st Century – kortweg 21C – bekend. De hybride tweezitter met straaljagerachtige lay-out zal worden aangedreven door een in-huis ontwikkelde 2,9-liter bi-turbo V8 en twee elektromotoren op de vooras. Goed voor een systeemvermogen van 1.250 pk bij een gewicht van nauwelijks 1.218 kg dankzij revolutionaire 3D-printtechnologie. Daardoor belooft Czinger een sprint naar de 100 km/h in nauwelijks 1,9 s, een sprint naar de 300 km/h in 15 s en quarter mile van 8,1 s. Nu weten ook wij dat talk cheap is. Maar wanneer je onderstaande video te zien krijgt van de collega’s bij Top Gear, krijgt het verhaal toch al iets meer geloofwaardigheid. Fascinerend materiaal, zonder meer.

MEER LEZEN

Klaar voor Genève: Czinger 21C (2021)

FotoSpecial: Salon van Genève 2019

FotoSpecial: Salon van Genève 2019 (Deel 2)