Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

In het weekend durven we al eens van de ideale rijlijn af te wijken, gewoon omdat de boog niet altijd gespannen kan staan. Geniet daarom van deze luchtige lees-, luister- en kijktips die we ook in 2020 wekelijks zullen serveren.

In Buiten de Rijlijn vind je uitzonderlijk geen content van het DRIVR-team, maar externe URL’s die ons tijdens de week zijn opgevallen. Omdat ze goed lezen, of er knap uitzien. Omdat we ze met jullie willen delen, maar liefst in hun originele vorm. En vooral omdat er ook eens iets anders dan pure autocontent op DRIVR mag verschijnen.

The Lego Car Blog – TheLegoCarBlog.com

Bij DRIVR worden ze nooit getest, maar The Lego Car Blog doet niets anders. We hebben het dan over het reviewen van auto’s gemaakt van Lego. Sinds 2011 verzamelt de Lego blog alle voertuigen die gemaakt zijn van de plastic blokjes. De creaties kunnen sets zijn uit de winkel, maar er zitten ook een paar unieke bouwwerkjes in. Naast de vele foto’s bevat de site building reviews van de Lego sets en interviews met personen die van hun hobby hun beroep konden maken.

– Freek Temse, Freelancer

De ‘Nintende PlayStation’ kan tonnen opleveren – bright.nl

De Nintendo PlayStation wordt nog tot en met 27 februari te koop aangeboden op de veilingsite Heritage Auction. Het is naar verluidt het enige overgebleven conceptmodel dat ontstaan is uit de samenwerking tussen Sony en Nintendo. Deze joint venture was echter van korte duur. Beide bedrijven zijn nadien rechtstreekse concurrenten geworden en hebben hun eigen gameconsole op de markt gebracht, met een resultaat dat de geschiedenisboeken inging: Sony Playstation en Super Nintendo. Er zijn speculaties dat deze game console tot 1 miljoen euro kan opbrengen.

– Helen Goossens, Redactrice

Ganz: How I Lost my Beetle – 2DOC.nl

2DOC, de documentairepoot van NPO2, staat ervoor bekend om geregeld met autopareltjes voor de dag te komen. Niet de vierwielers an sich, maar wel de verhalen eromheen die vakkundig in documentairevorm worden gegoten. ‘Ganz: How I Lost my Beetle’ is zo’n pareltje dat het verhaal van Josef Ganz vertelt: een Jood die het basisontwerp van de Kever bedacht in tijden van het opkomende Nazional-Sozialismus. Dat de fascisten daar niet mee opgezet waren, dat laat zich al raden. Maar hoe zouden de Duitsers vandaag op ‘s mans creatie reageren? PS: wel even doen alsof je in Nederland zit om deze docu te kunnen bekijken…

– Ken Divjak, Oprichter

The Ongena Touch-Roll-Touch Maneuver – warbirdsnews.com

De Lockheed F-104 Starfighter was een belangrijke pijlpaal in de ontwikkeling van het moderne gevechtsvliegtuig. Omdat snelheid het primaire doel was voor de F-104, bouwden de ingenieurs het ontwerp op drie belangrijke pijlers: groot vermogen, laag gewicht en lage luchtweerstand. Het resultaat was een toestel dat maar liefst 2.600 km/u kon halen, maar met zijn korte vleugels amper draagkracht bood. Het toestel werd al snel bekend als een onhandelbare, vliegende doodskist. Gekke manoeuvres uithalen tegen lage snelheid was compleet uit den boze, tot de Belgische piloot William “Bill” Ongena de stuurknuppel in handen nam.

– Bert Claes, Fotograaf

The Tiny Foods – Youtube

De kookkanalen op Youtube zijn niet meer te tellen. Van eenvoudige gerechten voor studenten die op kot zitten tot de meest waanzinnige taartcreaties en alles ertussen. Voor wie genoeg heeft van het geklooi in ‘Komen Eten’ en zich op een uiterst schattige manier wil verdiepen in de Indiase keuken is er The Tiny Foods. Biryani, Chicken Vindaloo en zelfs mini-Naan broodjes worden klaargemaakt in stenen potjes over een open vuurtje ergens op het Indische platteland. De verhaaltjes die eraan vooraf gaan zijn dan misschien niet Bollywood-waardig, de aandacht voor detail is geweldig!

– Koen De Beer, Freelancer