Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
pJ9vOsyU4PU

Peak Mercedes. Dat is wat deze Mercedes 280SE uit 1968 verpersoonlijkt.

Voor ondergetekende gaat er niets boven de generatie Mercedes’ met gestapelde koplampen. De W111 Coupé, de eerste van een lange reeks Mercedes Coupés zonder zichtbare B-stijl, is daar niet toevallig de uitgesproken exponent van. Maar wanneer Petrolicious er eentje voor de camera haalt, dan mag het uiteraard nog wat meer zijn. Deze W111 Coupé is immers een uniek prototype/pre-productiemodel, getuige zijn vele gemerkte onderdelen met de ‘V’ van ‘Versuch’ (of experiment), waarmee Mercedes het faceliftmodel en  de versie met 3,5-liter V8 een jaar later naar productie zou brengen. Slechts 245 exemplaren werden er uiteindelijk van gebouwd met het stuur aan de rechterkant. Al is deze met blauw exterieur en wit interieur misschien wel de mooiste van allemaal. Eigenaar Jayesh Patel vertelt.