Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Een nieuw Seat die Cupra heet maar niet als ‘Cupra’ door het leven gaat? Het moet niet veel gekker worden.

Seat heeft zijn Cupra-naam intussen als zelfstandig merk op de markt gezet. Maar dat betekent niet dat alle huidige Cupra-afgeleiden meteen ook als ‘Cupra’ door het leven gaan. Die eer is momenteel immers alleen maar weggelegd voor de SUV Cupra Ateca. De rest van de modellen staat dus nog als Seat X Cupra in de brochures. Zo ook deze gelimiteerde Cupra R-versie van de Leon ST.

2019_seat_leon_cupra_r_st_03

2019_seat_leon_cupra_r_st_052019_seat_leon_cupra_r_st_02

Deze komt er na de vijfdeurs Leon Cupra R. Net zoals bij de reguliere Leon Cupra ST krijgt de Cupra R ST standaard 4Drive vierwielaandrijving waar de hatchback steevast een voorwielaandrijver is. Dat je daarmee alsnog plezier kunt beleven mochten we afgelopen jaar al aan de lijve ondervinden. Maar in de eerste plaats is het natuurlijk eerst en vooral efficiënt.

Standaard DSG-automaat

Handig ook met een geblazen 2.0-liter TSI benzine die in deze Cupra R ST zijn vermogen ziet stijgen naar 300 pk en 400 Nm koppel, en daarbij de hulp krijgt van een standaard 7-trapsautomaat met dubbele koppeling. Daarmee sprint de snelle break in 4,9 s naar de honderd en naar een topsnelheid van 250 km/h.

2019_seat_leon_cupra_r_st_01

Specifiek voor deze Cupra R werd het onderstel en de ophanging lichtjes herzien met extra camber voor- en achteraan, nieuwe fuseedragers en vier uitlaatmonden, beter dan twee. De rest van de wijzigingen zijn vooral optisch in de vorm van carbon addenda, typische koperkleurige accenten en een specifiek kleurenpalet met onder andere Magnetic Tech, Midnight Black, Nevada White en Blackness Grey. Tot slot heeft de Cupra R ST nog recht op exclusieve 19-duimers met daarachter extra krachtig Brembo’s.

De eerste Leon Cupra R ST’s worden vanaf maart geleverd. Belgische prijzen zijn er momenteel nog niet.