Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
xFZ27G_Hjd0

Wie wil binnenkijken bij een moderne F1-band haalt maar beter de grove middelen uit.

Scott Mansell van het Youtube-kanaal Driver61 focust zich normaliter op rijderstraining van zowel amateurs als professionele piloten. Zo heeft hij ook een uitgebreide tutorial voor Spa/Francorchamps.  Maar deze keer gooit hij het over een andere boeg en slijpt hij een Pirelli F1-band open om eens te zien wat daar nu allemaal juist in zit. De Pirelli’s zijn sinds hun intrede in de F1 lang niet onbesproken vanwege hun hoge slijtgevoeligheid. Iets waartoe Pirelli overigens gedwongen is door de F1 zelf. Toch is het fascinerend om zien hoe zo’n band nu juist is opgebouwd en wat er precies allemaal in zit.