Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
46_5z2VjRh4

Het is vandaag vrijdag en dat betekent dat op sociale media de hashtag #FF of #FerrariFriday al eens aan bod komt. Wij doen alvast onze duit in het zakje met een Cavallino Rampante uit de goede oude tijd.

We gaan terug naar het jaar 1992 wanneer de Scuderia met de F92A aan de start komt van het nieuwe Formule 1-seizoen. De bolide, getekend door Steve Nichols en Jean-Claude Migeot, werd oorspronkelijk aangedreven door een atmosferische 3,5-liter V12 en gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak, maar zou later op het seizoen vervangen worden door een exemplaar met een aangepaste voorophanging en een sequentiële semi-geautomatiseerde 7-bak.

De F92AT kwam voor het eerst aan de start op de Grote Prijs van Spa. Hoewel een flinke verbetering tegenover de standaard auto kwam de Ferrari, met rijders zoals Jean Alesi, Ivan Capelli en Nicola Larini, dat seizoen nooit verder een derde podiumplaats. Maar gelukkig is er nog het geluid van de bolides in kwestie dat, zelfs 27 jaar na datum, nog steeds even hemels klinkt als toen.