Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
07VrhhPyjes

Lamborghini Miura SV. Veel meer woorden moeten we er eigenlijk niet aan vuil maken.

Want als er één auto voor zichzelf spreekt, is het de Miura wel. s’ Werelds eerste echt voor de straat ontwikkelde supercar met middenmotor sloeg in 1966 in als een bom. Maar ondanks zijn ontegensprekelijke schoonheid naar de hand van Marcello Gandini bulkte de Miura ook van de technische blunders. Zo was het chassis niet stijf genoeg, stond de aerodynamica al evenmin op punt en was het idee om de oliepan van de versnellingsbak in die van de 3.9-liter V12 te integreren zo mogelijk nog slechter. Een idee dat ze überhaupt van de originele Mini van Alec Issigonis gepikt hadden, en dat later bij deze SV, de ultieme straatversie, zou worden rechtgezet. Al maakt het allemaal weinig uit want kijk én luister er vooral naar. Zo worden ze niet meer gemaakt en al bijna zeker niet meer gereden.