Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Murray kijkt terug op zijn ongezien rijkgevulde carrière aan de hand van een nieuw boek en een 3D-internettentoonstelling die zijn meer dan 40 auto’s voor het circuit en de straat virtueel samenbrengt.

Lopen langs de legendarische F1-bolides van Piquet en Prost, de Brabham BT46B ‘Fan Car’ of een kijkje nemen in de McLaren MP4/4 waarmee Senna in 1988 zijn eerste wereldtitel in de Formule 1 wist te behalen? Het kan allemaal vanuit je luie zetel via het interactief platform dat Murray heeft samengesteld op OneFormulaGordonMurray.

2019_gordon_murray_one_formula_02

2019_gordon_murray_one_formula_012019_gordon_murray_one_formula_072019_gordon_murray_one_formula_08

De virtuele ruimte verzamelt niet alleen Murray’s baanbrekende circuitauto’s maar ook straatauto’s zoals de Lightweight Car Company Rocket of de misschien nog roemruchtere McLaren F1 en zijn GTR-afgeleiden.

2019_gordon_murray_one_formula_05

Gordon Murray: “For the One Formula exhibition, we gathered almost every race and road car from my 50-year career to date, and we were inundated with requests from fans across the world who wanted to visit. Being a short-term, private exhibition meant we couldn’t share our passion with these enthusiasts. So, doing so in virtual form is the next best thing!”

2019_gordon_murray_one_formula_06

900 pagina’s

De lancering van de gratis internettentoonstelling gaat gepaard met de uitgave van het boek ‘One Formula’. Een turf van maar liefst 900 pagina’s dat aan de hand van tekeningen en persoonlijke anekdotes terugkijkt op Murray’s carrière van intussen meer dan 50 jaar. Het boek werd geschreven door Murray zelf en Philip Porter en zal beschikbaar zijn in drie versies. De ‘First Edition’ (twee volumes, 949 pagina’s, 1.200 illustraties – 225 pond), de ‘Limited Edition’ (gesigneerd, met extra harde cover, handgebonden portfolio en twee blauwdrukken op posterformaat, gelimiteerd op 100 exemplaren – 750 pond) en tot slot een ‘Unique Edition’ (met extra fijn afgewerkte cover van carbon en Alcantara, extra gesigneerde technische tekeningen en blauwdrukken, model van de T1, titanium chassisplaatje, enamel GMD-badge, nooit eerder gepubliceerde foto’s, etc, gelimiteerd op 25 exemplaren – 2.500 pond).

gordon murray one formula book

Meer info over het boek en/of een exemplaar reserveren doe je via deze link. De gratis 3D-tentoonstelling bezoek je dan weer via deze link.