Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Aanhangers van een sportieve roadster met handbak kunnen opnieuw bij BMW terecht.

Of toch wat betreft de nieuwe instapversie sDrive20i. Deze krijgt net als de sDrive30i een 2,0-liter viercilinder turbo maar is teruggeschroefd van 258 pk naar 197 pk. Behalve met handgeschakelde zesbak is de 20i ook beschikbaar met 8-traps Steptronic automaat. De handgeschakelde 20i is daarmee de voorlopig enige versie in de line-up die met handbak beschikbaar is, en zal dat vermoedelijk ook blijven.

Van de Z4’s dichte broertje Supra is er momenteel geen versie met handbak voorzien en is er alleen een versie met een geblazen 3,0-liter BMW zes-in-lijn. Al zou Toyota naar verluidt nog aan het aftasten zijn om er eventueel eentje te lanceren. De ruimte en hardware is immers voorzien en beschikbaar. Belgische prijzen voor de instap-Z4 met handbak zijn er momenteel nog niet. Maar verwacht ze een tikkeltje goedkoper dan de 46.060 euro die BMW minimum vraag voor de versie met automaat.