Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De BMW Art Car #18 van de Chinese kunstenares Cao Fei staat nog tot eind deze maand in de BMW Brand Store op de Waterloolaan in Brussel. Maar wie zich de verplaatsing naar postcode 1000 ontziet kan de kunstzinnige BMW ook gewoon zelf in huis halen.

En eerlijk gezegd is dat niet eens zo’n slecht idee. Want van alle BMW Art Cars (een overzicht vind je hier) is nummer 18, een M6 GT3 uit 2017, misschien wel een van de minst tot de verbeelding sprekende val allemaal. Of toch zolang er geen smartphone of tablet aan te pas komt. Want pas dan komt het kunstzinnige van de matzwarte carbon M6 GT3, die overigens net als alle andere BMW Art Cars echt geracet heeft, echt tot leven. Of toch tenminste virtueel.

Hoe het precies werkt? Wel, boven de bewuste Art Car hangt een uit de kluiten gewassen QR-code vermomd als muurdecoratie met het cijfer 18. Daardoor kan je het kunstzinnige feitelijk boven eender welke auto visualiseren. Maar het heeft zo nog een ander voordeel, en dat is dat je de auto dankzij de wonderen van augmented reality ook eender waar kunt zien. Het enige wat je nodig hebt is een print van de bewuste QR-code (beschikbaar via de applicatie) en natuurlijk de ‘BMW Art Car #18’-app (beschikbaar voor Apple iOS en Android) die de rest van het werk doet.

bmw-art-car-brussel-1bmw-art-car-brussel-2

Het resultaat is mogelijk nog fascinerender dan het model zelf dat – los van de app – immers niet meteen tot de verbeelding spreekt. Of toch niet zoals veel van de andere BMW Art Cars die ‘in het metaal’ net wel hun unieke fysieke présence weten te beklemtonen. Maar ga desnoods gerust zelf eens een kijkje nemen in de bewuste Brand Store in Brussel.