Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
kWZr2lCXp3c

Het is een bewogen week voor Jaguar. Eerst kwam het nieuws dat Designdirecteur Ian Callum afzwaait, vandaag werd bekend dat Norman Dewis overleden is.

Waarom de Brit – die van 1954 tot 1994 instrumenteel was in de ontwikkeling van Jaguar’s meest performante wagens – aanzien wordt als de The Greatest Test Driver In History, ontdek je in deze prachtige documentaire van XCAR uit 2015.

Twee jaar eerder, op zijn 92ste, nam hij nog deel aan het re-enactement van het Jabbeke-snelheidsrecord uit 1953, toen hij een gemodificeerde XK120 naar een top van 172.412 mph oftewel 284 km/u stuurde op de Belgische E40. Wat een held, net geen 99 jaar oud geworden ondanks decennialang in de gevarenzone te hebben geleefd en gereden. Godspeed, Mr. Dewis.