Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
wRQAT8TAFPk

We kennen Lotus van hun lichtgewichtbolides voor op het circuit en de weg. Maar begin jaren ’90 waren ze in Hethel ook aan het sleutelen aan een revolutionaire tijdritfiets. Die kwam er ook en heette de ‘type 110/108’. Toch zou ‘ie al snel worden verbannen wegens… iets té goed.

Toch is het niet alleen de UCI die verantwoordelijk is voor de teloorgang van het project. Want in volle ontwikkeling veranderde Lotus ook nog eens van eigenaar en zou het de start kennen van ‘Project M111’, of de ‘Elise’ zoals we later zouden refereren naar het revolutionaire sportwagentje. Het verhaal achter het hoe en waarom van de 110 (met 108-afgeleide voor de piste) is daarom niet minder interessant en/of fascinerend. Meer beeld en uitleg in volgende video!