Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Tijdens het BMW NextGen-evenement heeft BMW zopas zijn Vision M Next concept voorgesteld. Een 600 pk sterke hybride tweezitter die hint naar een mogelijke opvolger van de i8.

Het is intussen traditie dat BMW tijdens zijn NextGen-events met een heleboel concepts voor de dag komt die de toekomstvisie van zijn merken (BMW (Motorrad), Mini & Rolls-Royce) in de schijnwerpers zet. Voor de M-divisie heet deze Vision M Next en moet deze de sportieve aspiraties van het merk belichamen.

2019_bmw_vision_m_next_concept_13

2019_bmw_vision_m_next_concept_112019_bmw_vision_m_next_concept_142019_bmw_vision_m_next_concept_10e

2019_bmw_vision_m_next_concept_05

Voor het design van de Vision M Next lieten de ontwerpers zich duidelijk inspireren op originele, door Giorgetto Giugiaro getekende, M1 en diens herinterpretatie M1 Hommage uit 2008. Daarbij keert de ontwerpstudie ook terug naar twee individuele ‘niertjes’, beter dan de versmolten exemplaren van de BMW’s van vandaag.

2019_bmw_vision_m_next_concept_15

2019_bmw_vision_m_next_concept_082019_bmw_vision_m_next_concept_07

Het interieur is dan weer een stuk meer futuristisch met veel zwart Alcantara, oranje en bronzen contrastkleuren, gevlochten leder, een driedimensioneel stuurtje en twee ergonomisch gevormde kuipen met voor de bestuurder een heuse ‘Boost Pod’ waarin alle bedieningselementen, inclusief die voor autonoom rijden (wat had je gedacht), verwerkt zitten. Tevens zijn de designers ook trots op de installatie van een gyroscopische bekerhouders. Straks ook in je productie-BMW?

2019_bmw_vision_m_next_concept_06

2019_bmw_vision_m_next_concept_032019_bmw_vision_m_next_concept_01

Wat betreft de aandrijflijn maakt de Vision M Next gebruik van twee elektromotoren, een op elke as, en een centraal geplaatste turbo viercilinder. De configuratie laat toe dat de concept puur elektrisch en vierwielaangedreven kan rijden, dan wel met de hulp van de benzinemotor, die zijn vermogen enkel naar de achterwielen stuurt. Hoeveel de auto weegt weten we niet maar BMW quote een sprint naar de 100 km/h in slechts 3 s en een topsnelheid van 300 km/h. Mag ook wel met 600 pk onder het carbon koetswerk.

2019_bmw_vision_m_next_concept_02

Of de Vision M Next het ook echt tot i8 twee punt nul zal schoppen laten de Duitsers in het midden. Maar gezien de sterke focus van het merk op elektrische en hybride aandrijflijnen zou het zeker geen verrassing zijn.