Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Of de eerste generatie Diablo soms ook de beste generatie is? Volgens Harry Metcalfe wel.

En daarvoor heeft hij zo zijn redenen. Enerzijds omdat het vanuit stilistisch standpunt uiteraard ook de meest pure is. Wars van een overdaad aan spoilers of andere extra’s met weinig of geen functie, pleziert ook de eerste generatie van de opvolger van de Countach esthetisch waar successieve varianten dat minder deden. Net zoals bij zijn illustere voorganger zeg maar. Anderzijds heeft de mk1 ook nog technisch enkele strepen voor op zijn opvolgers. Zo beschikt hij nog over achterwielaandrijving en is het stuur onbekrachtigd. Daardoor is het ook een van de meest rauwe en rijdergefocuste exemplaren uit de line-up. Het resultaat? Een échte Lamborghini.