Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
LZfUouywa5o

Dat klassieke racewagens in een museum thuishoren, en met fluwelen handschoentjes dienen behandeld te worden? Niet als het van deze man afhangt.

De voormalig WRC-piloot Kevin Abbring werkte in 2017 het volledig BK rally af, met een balls-out rijstijl die iedereen de daver op het lijf bezorgde. Dat de beste man over een exceptionele car-control moet beschikken werd al snel duidelijk, want ondanks zijn alles of niets aanpak, wist de Nederlander zeer respectabele resultaten neer te zetten in een wagen die al enkele generaties oud was. Het meest memorabele wapenfeit werd zijn overwinning in Ieper, waar het internationaal getinte deelnemersveld de duimen moest leggen voor Abbring’s Peugeot 208 R5.

peugeot 208 rally car

Zij die de extreem gure weersomstandigheden tijdens de Goodwood Members Meeting vorig jaar trotseerden, kregen een hele horde klassieke racewagens aan het werk te zien. De meeste van die waardevolle machines worden -logischerwijs- niet meer bij het nekvel gegrepen, maar er zijn altijd uitzonderingen. De blauwe Fruit-Of-The-Loom BMW 320i Group 5-wagen ging heel het weekend loeihard, in een stijl die bij momenten meer aan rallyrijden dan aan circuitracen deed denken. Niet geheel verwonderlijk, want aan het stuur zat niemand minder dan -jawel- Kevin Abbring. We vermoeden dat de eigenaar van de GS-Tuning BMW amper durfde toekijken, maar de toeschouwers smulden ervan.