Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
iQPIBFz1ZJo

Oftewel het ‘autootje’ dat een nieuwe definitie gaf (en geeft) aan de definitie van lichtgewicht.

Drie-honderd-tachtig kilo. Laat dat even bezinken. In tijden waarin alles van om en bij de 1.000 kg als licht wordt aanzien en alles daaronder als fenomenaal, zet de Light Car Company Rocket zelfs de meest uitgestripte Caterham in zijn hemd. Het geesteskind van ingenieurs Gordon Murray en Chris Craft is en blijft een van de lichtste straatlegale vierwielers ooit, en zou een proof of concept worden voor de centrale zitpositie van de McLaren F1. In zekere zin heeft het autootje, of quadricycle zoals het door de wetgever aanzien wordt, heel wat gemeen met de F1. Maar anderzijds is het kleinood vooral heel erg uniek. Ook al omdat de Light Car Company er slechts 55 van gebouwd heeft. Wanneer collega Henry Catchpole van Carfection dus de kans krijgt om er eentje uit te proberen, moet hij niet lang twijfelen…

LEES MEER:

Motor Sport Magazine podcast: Gordon Murray

Dit is de echte opvolger van de McLaren F1

Video: Le Mans-winnende McLaren F1 doet Laguna Seca aan