Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
lWIwFj0zJwY

Seizoen 27 van Top Gear was wederom geen hoogvlieger. De beklijvende momenten waren op één hand te tellen, en misschien zelfs op de hand van een houtzagerijmedewerker met een alcoholprobleem. Een duidelijk lichtpunt was echter het moment waarop Chris Harris achter het stuur van de Lotus 79 kroop.

De Lotus 79 was de eerste F1 wagen die geheel gebruik maakte van het zogenaamde grondeffect, waardoor de wagen bij hogere snelheden steeds krachtiger, en net als een zuignap, naar het asfalt toegezogen werd. Monkey Harris neemt niet alleen plaats achter het stuur, terwijl de historische racewagen nog eens uitzonderlijk over zijn volledige grondeffect mocht beschikken, we krijgen tijdens een interessant geschiedenislesje ook te zien hoe Lotus-baas Chapman er alles aan deed om de suprematie niet te hard te laten opvallen…

MEER LEZEN

Officieel: Lotus Evija (2020)

Rijtest: 1978 Lotus Esprit S1

Officieel: Lotus Exige Sport 410