Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

In het weekend durven we al eens van de ideale rijlijn af te wijken, gewoon omdat de boog niet altijd gespannen kan staan. Geniet daarom van deze luchtige lees-, luister- en kijktips die we ook in 2020 wekelijks zullen serveren.

In Buiten de Rijlijn vind je uitzonderlijk geen content van het DRIVR-team, maar externe URL’s die ons tijdens de week zijn opgevallen. Omdat ze goed lezen, of er knap uitzien. Omdat we ze met jullie willen delen, maar liefst in hun originele vorm. En vooral omdat er ook eens iets anders dan pure autocontent op DRIVR mag verschijnen.

Moutainbikeroutes in eigen streek – Sport Vlaanderen

Zout op de wegen betekent voor veel liefhebbers dat de weekend-DRIVRs op stal blijven. Het ideale moment om de benenwagen van stal te halen en wat te gaan doen aan die feestkilo’s in de frisse winterlucht. Sport Vlaanderen biedt een rist mountainbikeroutes aan in alle regio’s van het gewest, zodat je je modderige tweewieler zelfs niet met de wagen hoeft te vervoeren. Zoek je het liever toch wat verder weg of uitdagender, dan biedt MTBroutes.be je de mogelijkheid om ook routes in Wallonië te ontdekken.

– Stijn Braes, Freelancer

Blipshift Daily T-Shirts – Blipshift.com

Het concept is even eenvoudig als het briljant is: dagelijks een nieuw t-shirtontwerp in je mailbox, met louter octaanprints op de voorkant. Snel zijn is evenwel de boodschap, vermits de meeste designs na 48 uur verdwijnen (of al eerder uitverkocht zijn). ‘Klassiekers’ blijven dan weer wat langer hangen in de ‘Garage’, waar je meteen een overzicht krijgt van de laatste ontwerpen. Wie de nodige talenten heeft en zich ertoe geroepen voelt, kan zelfs een ontwerp insturen voor een volgende BlipShift!

– Ken Divjak, Oprichter

We leven rijk maar piekeren ons arm – Doorbraak.be

De politieke brulboei Jean-Marie Dedecker staat niet meteen bekend om zijn tact of subtiliteit. Maar als hij de pen ter hand neemt, moeten de stemverheffingen plaats ruimen voor een cynische, doch gemeende schrijftaal. In zijn relaas over de klimaatangst spuit hij zijn ongezouten mening, overgoten met een sausje van hilarische benoemingen. Van krijsende syndicale roeptoeters tot vreethutten vol schnitzeleters, niemand blijft gespaard.

– Bert Claes, Fotograaf

Digital twins of athletes next frontier for sports? – Techworld.com

Door een virtuele tweeling te maken van topsporters is het mogelijk om een beter zicht te krijgen op verschillende aspecten van de atleet. Zo kunnen bijvoorbeeld blessures worden verminderd of vermeden en prestaties worden verbeterd. De vraag is of dit effectief voor de nabije toekomst is, aangezien er enkele obstakels zijn…

– Helen Goossens, Redactrice

How to Fly the Boeing B-17 “Flying Fortress” – Youtube

Een bombardement uitvoeren op een vijandig doelwit, het kan bijna vanuit je luie zetel, in je eentje en met ongelooflijke precisie in 2020. Deze instructiefilm uit 1943 laat zien hoe het was om een toestel startklaar te maken en vervolgens op te stijgen en te landen. In optimale omstandigheden weliswaar, zonder die vervloekte nazi’s die hun uiterste best deden de bommenwerper uit de lucht te schieten.

Koen De Beer – Freelancer

Houdt Het Voor Bekeken 2018-2019 – Xander De Rycke

Het nieuwe jaar is ingezet, dus de overzichtslijstjes van 2019 zijn overal op het net te vinden. Een uitsmijter tussen de saaie oplijstingen is de zaalshow van Xander De Rycke. In zijn eigen typische stijl fileert hij de series en films van het afgelopen jaar. Het siert de comedian dat hij zijn Houdt Het Voor Bekeken shows zelf op YouTube gooit.

– Frederik Desmet, Freelancer

From low-profile private lounge, Ghosn’s last exit from Japan – Automotive News Europe

ghosnHet clandestiene vertrek van voormalige Renault/Nissan-CEO Carlos Ghosn uit Japan blijft nazinderen. Ghosn stond immers onder huisarrest in afwachting van een proces in verband met vermoedelijk financieel gesjoemel, waardoor de voormalig topman het land niet zomaar verlaten kon. Dat hij daar uiteindelijk toch in geslaagd is, is des te opmerkelijker. Ook al omdat hij het streng bewaakte huis in de kist van een contrabas zou verlaten hebben, om dan via een privéterminal op de luchthaven van Osaka richting Turkije, en vervolgens Libanon, te ontsnappen uit de klauwen van het Japanse gerecht. Boeiende materie, zonder meer.

– Pieter Ameye, Coördinator