Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Eigenaar worden van een ‘New Stratos’ zonder de obligatoire wachttijd? Het kan voor wie op 6 februari aanstaande langsgaat tijdens de Bonhams Rétromobile-veiling in Parijs.

Voor het verhaal achter de moderne reïncarnatie van de New Stratos verwijzen we je graag naar een van onze eerdere berichten. Maar onder DRIVRs zal de op de Ferrari F430/430 Scuderia gebaseerde bolide wel gekend zijn. Het productiemodel kwam er na vele omzwervingen en veto’s uit Maranello uiteindelijk toch in een beperkte oplage van maximaal 25 exemplaren.

2020_new_stratos_alitalia_09

2020_new_stratos_alitalia_012020_new_stratos_alitalia_06

Hoeveel van die 25 exemplaren Manifattura Automobili Torino (MAT) intussen al gebouwd heeft blijft een goed bewaard geheim. Maar wat we wel weten is dat tijdens de Bonhams-veiling op de klassiekerbeurs Rétromobile conversienummer 1 onder de spreekwoordelijke hamer gaat.

Alitalia

Chassisnummer ZFFKZ64B000166472 is uitgevoerd in de typische Alitalia-livrei die typische is aan de rallyversies van het origineel, en is gebaseerd op het chassis en de aandrijflijn van een 430 Scuderia, inclusief diens gerobotiseerde F1-transmissie met carbon schakelpeddels aan het stuur. Door zijn ingekort chassis en carbon koetswerkpanelen is de New Stratos evenwel 50 kg lichter dan zijn donor, terwijl ook het vermogen met 40 pk is toegenomen voor een totaal van 550 pk.

2020_new_stratos_alitalia_04

2020_new_stratos_alitalia_082020_new_stratos_alitalia_032020_new_stratos_alitalia_02

De eerste van de New Stratos’ heeft sedert zijn conversie slechts 3.000 km gelopen en verkeert bijgevolg in absolute topstaat. Volgens het veilingshuis wordt de verwachte hamerprijs geschat op 700.000 à 900.000 euro. Zowat de prijs van wat MAT voor de donor en conversie vraagt.

2020_new_stratos_alitalia_10

2020_new_stratos_alitalia_112020_new_stratos_alitalia_05

Behalve de New Stratos passeert er tijdens de veiling ook nog heel wat ander voorbij de veilingmeester. Zoals tal van memorabilia, een Ferrari 575 SuperAmerica, Porsche 993 Carrera RS, Bugatti Type 57 Atalante Coupé met Gangloff-carrosserie en een originele Lancia Stratos. Net als een Delta S4 Stradale en een Delta Integrale Group A rallyauto. Alle loten en info vind je via onderstaande link.

Meer info op: Bonhams

MEER LEZEN

De Lancia Stratos is de perfecte trouwauto

New Lancia Stratos: het mysterie onthuld

Raceklassiekers Deel 4: Lancia Stratos