Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Teleurstelling alom toen Alfa bekend maakte dat de (nochtans geplande) tweedeurs Giulia er dan toch niet zou komen. In ruil werd immers voorrang gegeven aan een veel lucratievere kleine SUV (Tonale, nvdr). Een beslissing die gezien Alfa’s situatie te verdedigen valt. Maar er is hoop. Want nu zouden de Italianen duchten sleutelen aan de Giulia Quadrifoglio der Giulia Quadrifoglio’s.

Of dat is toch wat niet nader vernoemde bronnen beweren op het forum Mopar Insiders. Het idee van een extra performante Giulia Q boven de huidige line-up is uiteraard lang niet gek. En zou een relatief kosteneffectieve manier zijn om de sportiviteit van het merk verder te beklemtonen. Zeker nu Alfa zijn Nürburgring-record voor sedans (video) heeft zien sneuvelen door Jaguar’s XE Project 8.

2019_alfa_romeo_giulia_quadrifoglio_racing_edition_03

2019_alfa_romeo_giulia_quadrifoglio_racing_edition_042019_alfa_romeo_giulia_quadrifoglio_racing_edition_06

620 pk(?)

De extra performante Giulia Q zou het achtervoegsel Gran Turismo Alleggerita (GTA) meekrijgen en alluderen op het feit dat het model niet alleen extra vermogen krijgt, maar ook minder gewicht krijgt. Volgens Mopar Insiders zou de 2,7-liter bi-turbo V6 van 510 pk naar 620 pk gekieteld worden, terwijl het gewicht met 20 kg zou afnemen tegenover de handgeschakelde versie van de standaard Giulia Q.

2019_alfa_romeo_giulia_quadrifoglio_racing_edition_05

Cijfers waar iedereen uiteraard het raden naar heeft. Maar het idee van een baas boven baas-versie van de Quadrifoglio is uiteraard niet gek. Tijdens de dynamische lancering van de Giulia & Stelvio modeljaar 2020 werd immers al sterk gealludeerd op het feit dat Alfa ‘met iets bijzonders bezig was voor de Q’, terwijl het Milanese merk op 24 juni aanstaande zijn 110e verjaardag viert. Over een passend verjaardagscadeau gesproken. Here’s hoping…

*Afbeeldingen: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio ‘Alfa Romeo Racing’

MEER LEZEN

The Mille Miglia Tour 2019: Taking the long way home

Exclusief: De doodgeboren Alfa Romeo 4C Quadrifoglio Coupé & Spider

Eerste Test: Alfa Romeo Giulia & Stelvio (MY 2020)