Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

In het weekend durven we al eens van de ideale rijlijn af te wijken, gewoon omdat de boog niet altijd gespannen kan staan. Geniet daarom van deze luchtige lees-, luister- en kijktips die we ook in 2020 wekelijks zullen serveren.

In Buiten de Rijlijn vind je uitzonderlijk geen content van het DRIVR-team, maar externe URL’s die ons tijdens de week zijn opgevallen. Omdat ze goed lezen, of er knap uitzien. Omdat we ze met jullie willen delen, maar liefst in hun originele vorm. En vooral omdat er ook eens iets anders dan pure autocontent op DRIVR mag verschijnen.

Swatch X 007 Collection – Hodinkee.com

Op 20 februari kan je je maar beter naar de webstek van Swatch reppen. Dan komt er namelijk een reeks van zes horloges op de markt – drie in een kleiner formaat en de andere wat groter – die in een mum van tijd uitverkocht gaan zijn. We zouden het zelfs een goede investering durven noemen, gezien het alweer van 2008 geleden is dat Swatch de link nog eens met de James Bond-franchise legde. Deze keer inspireren de designs zich niet op de slechteriken, maar op 007-films met een sprekende affiche die als inspiratie dienden voor de uurwerken. Kers op de taart is de verpakking, in de vorm van een oude VHS-cassette. Niet helemaal waarheidsgetrouw voor pakweg Dr. No, maar wel een coole extra.

– Ken Divjak, Oprichter

Inside the scandal that rocked the Formula 1 world – Wired.com

formula 1We schrijven juni 2017 wanneer een statige blonde een op het eerste zicht doordeweeks copyshop in Surrey binnenwandelt. Onder haar arm zit een map met ruim 780 pagina’s die ze door de bediende wil laten scannen, en die hij vervolgens op twee cd-roms moet zetten. Op zich niets bijzonders, ware het niet dat de bediende een ware tifoso is, en hij al snel in de smiezen heeft dat er iets louche aan de hand is. Wat volgt is een kleine thriller die zou leiden tot het grootste schandaal in de F1 ooit…

– Pieter Ameye, Coördinator

Soviet Bunker – SovietBunker.com

Het is intussen meer dan 30 jaar geleden dat de Sovjet-Unie uiteen viel en er een einde kwam aan het communistische bewind. Om aan de lijve te ondervinden hoe het was om te leven in een centraal gestuurd land, moet je in Litouwen zijn. In een bunker op 25 km van hoofdstad Vilnius kan je je laten onderdompelen in het leven van een gewone burger van die tijd. Soldaten vergezeld door kwaadaardige waakhonden nemen al je persoonlijke bezittingen af. In ruil krijg je een versleten jas, een typische maaltijd die je in de gerantsoeneerde winkels kan kopen en leer je het Russische volkslied zingen – met een gasmasker op. Na een ondervraging door de KGB kan je gelukkig ook nog even dansen op de muziek van toen, met een goede slok wodka allicht. Nasdrovja!

– Koen De Beer, Redacteur

Woning Verstrepen – architectenwoning.be

Tegenwoordig rijzen de moderne woningen als paddenstoelen uit de grond, maar in feite is “modern” niet de juiste benaming. Abstract of minimalistisch zou een gelukkiger gekozen term zijn, want strakke woningen met een plat dak gaan al zeker honderd jaar mee. In 1927 pende de gerenommeerde Belgische architect Léon Stynen de Woning Verstrepen neer, een sober pand met indrukwekkende volumes en veel lichtinval. De woning staat nu te koop voor een stevige 995.000 €, maar daarmee haal je wel een tijdloos stukje Belgische architectuur “in huis”. Oh ja: alvorens je een renovatievergunning denkt aan te vragen: dit pand staat inmiddels geklasseerd als monument.

– Bert Claes, Fotograaf

What the airport of 2030 will look like – cnn.com

De laatste jaren zijn er op technologisch vlak grote veranderingen gebeurd, maar welke impact gaan die op onze luchthavens hebben over pakweg 10 jaar? Luchthavens zijn instellingen waarbij veel verschillende partijen betrokken zijn, en deze kunnen allen efficiënter worden gemaakt. Zo kan er voor het inchecken van de passagiers gebruik worden gemaakt van gezichtsherkenning en vingerafdrukken, of kan bagagescreening gemoderniseerd worden door middel van Artificial Intelligence. Op deze manier kunnen doorlooptijden en kosten gedrukt worden, maar helaas zal dit ook minder werkgelegenheid gaan brengen naar de luchtvaartsector.

– Helen Goossens, Redactrice