Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
OQcaYrbxXMM

Afgezien van bijvoorbeeld Dakar, Daytona 24 Hours, het WRC en Formule E moet het echte raceseizoen nog van start gaan. Als opwarmertje voor things to come in 2020, nemen we jullie onboard mee op het oude Spa, garant voor meer dan 14 kilometer genieten.

Lucien Bianchi laat ons meerijden tijdens training op Spa. We schijven 1962 en het circuit van Spa is bezaaid met Ferrari 250’s en wat Aston Martin DB4 GT Zagato’s. Er wordt duchtig gespeeld, zo nu en dan gezapiger gereden om dan weer fors door te trekken en elkaar te passeren. Ohja, er is ook nog ander verkeer met zelfs een occasionele tegenligger… Bianchi besluit door te stellen dat het circuit van Spa-Francorchamps helemaal niet te snel is, de snelheid op Spa laat net toe de kwaliteiten van een complete piloot in de verf te zetten.

Om het geheugen even op te frissen, Lucien Bianchi was een heuse alleskunner die in 1968 zelfs de 24 uur van Le Mans wist te winnen. Helaas zou hij een jaar later, net als Jules Bianchi in 2014 (zijnde de kleinzoon van zijn broer), tragisch verongelukken. Maar op de pieken en dalen uit de carrière van Lucien Bianchi komen we nog eens ruimschoots terug in onze reeks omtrent Belgische topcoureurs.

MEER LEZEN

Mégane RS Trophy R pakt ronderecord op Spa-Francorchamps

Column: SOS Porsche Days Francorchamps

Belgische Topcoureurs: Willy Mairesse