Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
8yIMmU9fMS4

Wie op zoek is naar voorruitloze sensaties heeft vandaag meer keuze dan ooit te voor met opties van Aston Martin, Ferrari en McLaren. Lotus was zijn tijd echter ver voorruit. Want in 2007 presenteerde het de 2-Eleven. Na de 340R de meest pure interpretatie van het Elise-chassis ooit.

Met een rijklaar gewicht van minder dan 700 kg en oplage van om en bij de 300 exemplaren (waarvan lang niet alle straatlegaal), is de 2-Eleven een bijzonder zeldzaam beestje. Toegegeven, niet iedereen voelt zich geroepen om zonder voorruit door het leven/verkeer te gaan. Maar de sensaties die je ervoor terugkrijgt zijn er wel naar. De 2-Eleven biedt zonder twijfel een van de meest zintuigprikkelende rijervaringen op vier wielen. En daarvoor moet je eenmaal enkele compromissen sluiten.

lotus 2-eleven

Bij zijn lancering was de 2-Eleven beschikbaar met twee motorisaties. Enerzijds de standaard atmosferische 1,8-liter VVTI Toyota-motor met 192 pk, en anderzijds de gesuperchargede versie van hetzelfde blok met vermogens tot maximaal 260 pk. Dat het blok nog tot meer in staat is bewijst Lotus-specialist en tuner Komotec, dat het blok van deze 2-Eleven verder kietelde naar 300 pk. Koppel dat aan een getalenteerde chauffeur en een rustig dagje op de Nordschleife, en je krijgt een goed beeld van waartoe het pluimgewicht allemaal in staat is!

MEER LEZEN

Officieel: Lotus Evora GT410 (2020)

In het spoor van 007 met een Lotus Esprit Turbo

Lotus Evija stap dichter bij productie