Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Lvbkr-nXpjE

Nadat Porsche zich in 2017 terug trok uit de prototyperacerij, spitste Stuttgart zich volledig toe op de felbevochten GT-klasses. De controversiële 911 RSR (met middenmotor) betwist het WK-Endurance, terwijl de 911 GT3R werd ontwikkeld als klantenauto voor de (inter)nationale GT3-kampioenschappen. In beide verhalen speelt onze landgenoot Laurens Vanthoor een grote rol, want in het team van Porsche ontpopte hij zich tot een wereldklasse GT-piloot.

Deze anderhalf uur durende documentaire werpt zijn licht op twee belangrijke uithoudingsklassiekers waar Porsche zich het afgelopen jaar voor heeft geëngageerd: de 24 uur van Le Mans en de 24 uur van de Nürburgring. Beide wedstrijden konden niet meer van mekaar verschillen: waar Le Mans wordt verreden op een snel circuit met alleen maar professionele teams, is de Nürburgring een allegaartje van amateurs en profs op één van ‘s werelds meest uitdagende circuits.

Hoewel je zou verwachten dat een fabrieksteam met de ervaring van Porsche dergelijke wedstrijden zonder probleem naar hun hand moet kunnen zetten, blijkt dat in de realiteit tegen te vallen. Piloten met het kaliber van Vanthoor hebben misschien wel de snelheid en alertheid, maar de combinatie van vermoeidheid, onvoorspelbare amateurteams en een bikkelharde concurrentiestrijd maken de uitkomst van elke GT-race een dubbeltje op zijn kant.

MEER LEZEN

Docu op zondag: De geschiedenis van Alfa Corse in het DTM-kampioenschap

Docu op zondag: I just push the button – Bartosz Rusiecki

Docu op zondag: Frank Dernie – The car is the star