Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
tj2x_Jwlb3Y

Kijk, dat zijn nog eens avonturen.

P380GJM verwierf wereldwijde faam door zijn originele eigenaar in de vorm van Rowan – Mr. Bean – Atkinson. De supercar der supercars werd als een van de weinige exemplaren veelvuldig gebruikt en is zonder twijfel een van de meest gevierde exemplaren voor de straat. Hoewel Atkinson de driezitter tot tweemaal toe aan de verkeerde kant van een Britse heg parkeerde, werden kosten nog moeite gespaard om de F1 terug in opperste staat van paraatheid te brengen.

rowan-atkinson

Atkinson’s sprookje met zijn F1 zou uiteindelijk zo’n 18 jaar duren, maar kwam vroegtijdig ten einde vanwege de astronomische tweedehandswaardes, waardoor de Brit naar eigen niet meer van zijn auto kon genieten zoals voordien het geval was. Een gelikte annonce later kwam de bolide in handen van de immer sympathieke Faisal Bin Laden die, net zoals Atkinson, zijn auto’s graag gebruikt.

Vandaar ook het idee om voorafgaand aan de viering van 25 jaar McLaren F1 de auto te trakteren op een Europese roadtrip (met onder andere Spa, het Porsche-museum en het Concorso d’Eleganza Villa d’Este). Een uniek avontuur dat we dankzij YouTuber James – Mr JWW – Walker hebben kunnen meevolgen in een meervoudige special. Walker plakte de losse delen nu aan elkaar en gooide ze samen met nooit eerder uitgezonden beelden in een ruim 1 uur durende special. Handig voor wie de roadtrip nog eens opnieuw wil beleven, of nog niet gezien zou hebben.

MEER LEZEN

Dit is de echte opvolger van de McLaren F1

Video: Le Mans-winnende McLaren F1 doet Laguna Seca aan

Te Koop: 1998 McLaren F1 in ‘LM-spec’