Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Drie jaar na de aankondiging van ‘Project Panther’ is Danny Bahar’s moderne interpretatie van de De Tomaso Pantera klaar voor gelimiteerde productie.

Sedert zijn tumultueuze passage bij Lotus heeft de Italiaanse marketeer en zakenman Danny Bahar zich toegelegd op de wereld van het coach builden via zijn firma Ares Design. Zo’n drie jaar geleden toonde het bedrijf al zijn Project Panther. Een hertekende Lamborghini Huracan met een stevig dosis designinspiratie van de De Tomaso Pantera. Inclusief typische klapkoplampen.

2020_ares_panther_progettouno_06

2020_ares_panther_progettouno_052020_ares_panther_progettouno_02

2020_ares_panther_progettouno_042020_ares_panther_progettouno_01

Vandaag toont Ares Design nu het finale ontwerp waarvan het maximaal 21 exemplaren wil bouwen. De Panther ProgettoUno, een verwijzing naar Ares’ eerste echte eigen realisatie, situeert zich rond het standaard aluminium/carbon chassis van de Huracan, en krijgt een hoofdzakelijk uit carbon opgetrokken koetswerk waardoor de Panther ProgettoUno nog een stukje lichter is dan zijn Italiaanse donor. Een exact cijfer geeft de firma echter niet.

Ook technisch leunt de Panther bijzonder nauw aan bij zijn donor. Dat wil zeggen dat de atmosferische 5,2-liter V10 nog steeds gelinkt is aan een  7-traps automaat met doppia frizione en vierwielaandrijving. Daarmee sprint de 650 pk sterke supercar in 3,1 s naar de 100 km/h en naar een topsnelheid van meer dan 320 km/h. Prijzen voor de Panther ProgettoUno starten bij 515.000 euro, inclusief donorauto, maar kunnen uiteraard nog verder oplopen afhankelijk van verdere personalisatie(s).

MEER LEZEN

Ares Design zet door met hedendaagse Ferrari 400(i)/412

Waarom ‘Blue Danube’ de Italian Job niet gehaald heeft

Video: Tubolare Zagato – Forza Italia