Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Rijders van de Lotus Elise en Exige kunnen vanaf heden hun klassieke tellerpartij inruilen voor een digitaal exemplaar. Naast een meer hedendaagse weergave van de meest belangrijke zaken komt de nieuwe cluster ook met een ingebouwde laptimer en circuitdata van meer dan 4.000 circuits wereldwijd.

Of de analoge tellers van de Elise en Exige echt aan vervanging door een digitaal exemplaar toe zijn laten we in het midden. Feit is wel dat beide modellen een van de allerlaatste op de markt zijn die (standaard) wars zijn (aanraak)schermen of andere digitale kleurendisplays. Met de komst van deze plug ‘n play oplossing komt daar echter verandering in.

2020_lotus_elise_exige_digital_dash_aim_02

Het scherm meet zo’n 6-duim, heeft een resolutie van 800 x 480 pixels, beschikt over ingebouwde schakel-LED’s, wifi-connectie en een ingebouwde laptimerfunctie die gelinkt is aan meer dan 4.000 circuits wereldwijd. Daarnaast kan het ook een heleboel nuttige randinformatie tonen zoals olietemperatuur, oliedruk, transmissietemperatuur, etc.

2020_lotus_elise_exige_digital_dash_aim_012020_lotus_elise_exige_digital_dash_aim_04

2020_lotus_elise_exige_digital_dash_aim_05

2020_lotus_elise_exige_digital_dash_aim_072020_lotus_elise_exige_digital_dash_aim_03

Lotus-kenners zullen het digitaal display vast herkennen als zijnde de AiM MX2E. Een aftermarketoplossing die eerder al als plug ‘n play oplossing verkocht werd voor Elises en Exiges gebouwd tussen 2011 en 2020. Een periode die Lotus verlengd heeft tot modellen gebouwd tot en met 2008. De prijs voor de complete unit is gelukkig wel identiek gebleven aan die van AIM. Of zo’n 1.470 pond, inclusief vat (of btw). Wie interesse toont kan zich vanaf heden melden bij zijn lokale Lotus-dealer.

2020_lotus_elise_exige_digital_dash_aim_06

TOEMAATJE:

Youtuber/fotograaf/Exige V6-rijder GfWilliams mocht eerder al een exemplaar van AIM in ontvangst nemen en plaatste volgende bevindingen:

MEER LEZEN

Officieel: Lotus Exige Sport 410 20th Anniversary

Lotus zwaait Elise uit met Classic Heritage Editions

Lotus Evija krijgt state of the art configurator