Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
8Lc9pCvDz2A

Het verhaal achter de bekendste motorsportfilm aller tijden is misschien nog interessanter dan de hollywoodprent zelf. Getuige daarvan de documentaire ‘Steve McQueen – The Man & Le Mans’ die ondertussen integraal via Youtube te bekijken valt.

Je hoeft je maar te herinneren dat John Piper, één van de piloten die mee racete in de cultfilm Le Mans, een stuk van zijn zijn been verloor tijdens de draaiwerken om te beseffen dat de productie niet van een leien dakje is gelopen. Al was dat eigenlijk maar één van de vele tegenslagen die McQueen en co. moesten verduren tijdens misschien wel de zwaarste filmproductie ooit. En of het de Hollywoordster voor de rest van zijn leven zou tekenen, zoals je in deze inzichtrijke documentaire ontdekt.

MEER LEZEN:

50 Jaar Porsche 917: 013/030 – The King of Kings

Hedendaagse Geschiedenis: Gulf Oil Racing

Hoe Steve McQueen zijn ‘Bullit’ Mustang terug vroeg